Tuesday, June 12, 2012

.emo bukan nemo.


Bismillah.

“tak rasa ke diorang selfish kot. At least diskus lah dulu.”
Diam membungkam diri.
Tarik nafas dalam-dalam.lepas.

Siapa kata tak terasa.
Cuma tak mahu membiarkan emosi lebih mempengaruhi.
Be professional!
*kata dah jadi orang yang telah ditarbiyyah.hewwh.

La taghdab bukan?
Hadis 16,Rasulullah remind kita untuk sabar.sabar dan terus sabar untuk beberapa kali.
*aih,kata dah hadam. -_-‘

“takyah lah emo-emo sangat. Kita okkay je.”
Menangis dalam hati. Memohon kekuatan dari Ilahi.
Dan belajar, terus belajar untuk menjadi sang penyabar. Fasabrun jameelah!
Awak, tak comel lah bila marah-marah ni. Lagi stress.

“ahsantum wa ahsantum li anfusikum”

That’s life.

And Allah already mention to us in Qur’an.

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan solat;
 dan sesungguhnya solat itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk."
(Al-Baqarah : 45)

*highlight – sabar tu perkara pokok.dan pastinya kena berserah diri pada Allah ta’ala dengan sepenuh hati.

Sungguhlah, salamatus sadr masih lagi terkadang terasa berat.
Kau masih tidak mengambil ibrah dari kisah Thaif,haa?
Ighfir dzunubi ya Ghafur.

*sambung study balik!

nota hati 1: Counting days toward Ramadhan kareem. :’) moga Allah sampaikan hingga saat itu. *pipi basah.

nota hati 2
nangis.hati,sila struggle!
.Kahfee.
22 Rejab 1433H




1 heart (s):

KJ said...

jaa.keep stronger,girl! rasa macam awk kecik je lagi kan? :D

but sometimes,berlapang dada tu perlu pada tempatnya.bukan pada semua keadaan. :)